Çocukların Gelişimi ve Büyüleyici Ahşap Oyuncakların Dünyası

Eslenta Official
25 May , 2023

Ahşap oyuncaklar zamanla sınırlı değildir, biraz zaman üstüdür. Nesilden nesile, büyükbabadan toruna, kız kardeşten kardeşe geçmesi ahşap oyuncaklara manevi değer yükler ve bu maneviyat hem zihinlerde hem kalplerde yer eder. Ahşap oyuncaklar sadece zarif ve sade görünüşleri için değil aynı zamanda dayanıklı olmaları da onları tercih sebebi yapar, özellikle çocukların oyuncaklara pek de nazik davranmadığı gerçeğinin bilincindeysek.  Ahşap oyuncaklar çocukla beraber büyür, hatta bir nokta da gelişir. Çocuğun zihinsel ve fiziksel becerileri geliştikçe oyuncak da gelişir. Bu yüzden diğer birçok oyuncak için yaş sınırlaması gerekliyken, ahşap oyuncak böyle bir sınırlamaya sahip değildir. Hem doğanın bir parçasıdır hem de sağlıklı yapısıyla çocukların gelişimine bir tehdit oluşturmaz. Eslenta markası olarak çocuklarımızın gönlünce oynayabileceği ürünler üretiyoruz. Tanımanın ağızda başlaması ve yaşama iç güdüsü ile “acaba bu yenir mi?” sorusuna cevap ararken türlü maddeleri ağzına sokmayı deneyimlemesi kaçınılmazdır. Bunun önüne geçmek bir hayli güçtür, bu yüzden evebeynler çocuklarının sağlıkları için onlara zarar vermeyecek materyalleri tercih etmelidirler. Eslenta markası olarak %100 doğal olan ‘Kayın-Ayos-Huş ağacı’ ile tasarlanmış bu ahşap oyuncaklarla içinizin rahat olması kaçınılmazdır.

Özellikle 2.yaşını dolduran çocuklarda hayal gücünü geliştirmeye yönelik oyuncaklar tercih edilmelidir. Çocukların zihin gelişiminde en önemli yaşlardan biri olan 2 yaş ve 3 yaş arası oyuncak seçimleri basamak basamak gitmelidir. Çocuğunuza oynaması için verdiğiniz oyuncak yaşının üstü olan çocuklara öneriliyorsa bunu kullanması çocuğunuzu daha zeki yapmayacaktır. Bu süreçte çocuğunuzu yalnız bırakmamalı ve oyunlarında ona eşlik ederek iletişimi sağlamanız da çok önemlidir.

Çocuğunuzun 2.yılını doldurmadan 2-4 kelimelik basit cümleler kurabiliyor olması çok önemlidir. Bunun için Eslenta’nın sunduğu ahşap harf tablosu mükemmel bir seçim olabilir. Dinazor, araba ve insan vücudundaki organların da yer aldığı birbirinden zengin çeşitleriyle Eslenta Markası size bir sürü seçenek sunar. Hem kelime dağarcığını geliştirmek hem de puzzle yapısı sayesinde hayal gücünü geliştirmek üzere mükemmel bir kombinasyon olacaktır bu oyuncaklar.

Unutmayın ki ahşap oyuncaklar sessizdir. Evinizi sadece zararlı kimyasallardan değil, gürültüden de korur. Alarm ve ışıkla dolu oyuncakların sadece çocuklar değil yetişkinler için de dikkat dağıtıcı olduğunu herkes kabul edecektir. Çocuk ahşap bir oyuncağı yanlışlıkla sesi açık bırakamaz. Tüm seslerin yerine, ahşap oyuncakla oynayan çocuğunuzun gülüşünü duyarsınız. ????

Çocuklarınızın gelişim sürecinde dikkate almanız gereken bir diğer husus ise çocuğunuza sahip olduğu tüm oyuncakları sunmamaktır. Aralarından seçmesini sağlayarak çocuğunuzun kendi kısıtlı alanında tercihler yapmasını sağlamalısınız. Aynı oyuncakla farklı kombinasyonlarda oyunlar oynaması onun daha yaratıcı bir birey olması için teşvik edecektir.

Yazımı bitirirken, ahşap oyuncakların güzelliğinden de bahsetmek istiyorum. Oyuncaklar için ayrı bir alanınız yoksa bir rafa koyabilirsiniz, oldukça estetik duracaktır. Kendilerine özgü bir havaları vardır. Bazıları oturma odanızın dekorasyonunun bir parçası gibi durabilir ve alanı görsel bir şölene dönüştürebilir. Renklendirilmiş olsun ya da olmasın, ortamla bütünleşir ve sadeliğiyle gözünüzü yormaz.

Doğadansa, ESLENTA.

Please login and you will add product to your wishlist

Sepete başarıyla eklendi!
Qty:
Price:
There are 0 items
in your cart

Toplam: 0.00TL

CONTINUE SHOPPING

İstek listesine başarıyla eklendi!