Kullandığımız Ağaçlar

Eslenta Official
30 May , 2023

Batı kökenli bir ağaç olan Ayous, yumuşak ve hafif yapısı ile kolaylıkla işlenebilen bir ağaç türü olarak dünya çapında tanınmaktadır. … Batı Afrika kökenli bir ağaç olarak özellikle ismi ile anılan Ayous kaplama alanında kullanılan ana malzemedir.

Ayous ağacı oldukça kolay bir biçimde şekil alabilen bir ağaç olması ile bilinmektedir. Özellikle kolay bir şekilde renk alması da bu ağacın ayırt edici özellikleri arasında yer almaktadır. Ayous ağacının genel olarak Batı Afrika ülkelerinde yetiştirildiği de söylenebilir. 

Ayous ağacı, kolay işlenebilir bir ağaç olması bakımından tercih edilen bir ağaç olma özelliğine sahiptir. Dayanıklılık bakımından ise son derece hassas bir yapısının bulunduğunu söylemek mümkündür. Ağacın maket bıçağı kullanarak bile kesilebilmesi mümkün olacak şekilde kolay şekil aldığı söylenebilir. 

Türkiye’de Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde bulunur. Yaklaşık olarak 700 sene yaşayabilen ve 40 metre boyuna kadar uzayabilen ağaçlardı. Dayanıklı Sert ahşap kategorisine ait olan kayın sert ağaç gözeneksiz, sağlam bir yoğunluğa ve güçlü bir yüzeye sahiptir.

Kayın Ağacı Doğal Ahşap Masa; Kayın ağacı açık renkli ve yeknesak gözeneklidir, oldukça sert ve çizilmeye karşı dayanıklı bir türdür. Bu bakımdan kayın ağacı doğal ahşap mobilya üretimine iyi uyum sağlar.

Huş Ağacı hakkında..

Huş ağacı, Huşgiller familyasına ait olup betula cinsinden gelmektedir. Bu ağaç, kısa ömürlü ve çalı türlerinin ortak ismidir. Yaklaşık olarak 40 çeşidi bulunmaktadır. Huş ağacının dişi çiçekleri genelde olgunlaşınca, kanatlı ve de tek tohumlu fındıksı meyvelere dönüşmektedirler. Sarı, kırmızı, kahverengi, beyaz ve de kızıl gibi renklerde olabilir.

 Ülkemizde genel olarak Doğu Karadeniz ve de Doğu Anadolu bölgelerinde yetişen bu ağaç genel olarak yetiştiği bölgede kayın ya da süpürge ağacı olarak da isimlendirilmektedir. Huş ağacı ayrıca kuzey yarımkürede yer alan dağlık bölgeler ile nemli yerler ve de asitli topraklarda yetişmektedir.

 Huş ağaçları, genelde beyaz veya renkli reçineli ve de kabuklu olan bir yapıya sahiptir. Bu bitki bünyesinde, genel olarak uçucu yağlar, flavonidler, saponin ve de C vitamini barındırmaktadır. Huş ağaçları, kış aylarında yaprak döker ve de sürgün verme özellikleri bulunur. Özellikle park ve bahçe gibi alanlarda çok sık kullanılır ve boyu 25 metreye uzayabilir. Türkiye’de daha sık siğilli huş, tüylü huş, kara huş, Doğu Karadeniz, kızılağaç yapraklı, kıvrık meyveli huş türleri bulunmaktadır. Ülkemizde sık sık rastlanan kara huş ağacı yol kenarlarında, bahçelerde ve parklarda süs bitkisi şeklinde kullanılmaktadır.

Huş ağacının günümüzde bilinen pek çok faydaları bulunmaktadır. Halk arasında daha sık romatizma ağrılarına giderme faydası bilinen bu ağaç aynı zamanda kanı temizleme, saç ya da cilt sağlığına çok iyi gelme ve idrar söktürücü özelliğiyle de bilinmektedir. Ağacın tomurcukları da zengin içerikli olup genel olarak eterik yağlar, reçineler ve C vitamini açısından çok zengindir.

 Tomurcuklarından yapraklarına ya da kabuğundan tohumuna kadar olan bu ağacın her yeri her daim şifa kaynağı olmaktadır. Ayrıca huş ağacı yüzyıllardan beri iç ve de dış yaraların iyi bir şekilde tedavi edilmesi amacı ile de kullanılmıştır. Genelde daha sık çay şeklinde tüketilmektedir. Huş ağacı, ayrıca böbreklerin düzenli şekilde çalışmasına da yardımcı olur ve böbrek yetmezliğine çok iyi gelmektedir.

Please login and you will add product to your wishlist

Sepete başarıyla eklendi!
Qty:
Price:
There are 0 items
in your cart

Toplam: 0.00TL

CONTINUE SHOPPING

İstek listesine başarıyla eklendi!