Ahşap Oyuncak Neden Tercih Edilmeli ?

Eslenta Official
30 May , 2023

Son yıllarda doğal ve organik yaşama dönüşün popüler olması oyuncak tercihlerini de olumlu anlamda değiştirdi. Bilindiği kadarıyla en az beş bin yıllık tarihi bulunan ahşap oyuncaklar bilinçli aileler tarafından daha çok tercih edilmeye başladı. Peki bu gerçekten doğru bir tercih mi? Ahşap oyuncakların olası faydaları neler? Gelin birlikte göz atalım.

Klinik Psikolog Dr. Fitzhugh J. Dodson iyi oyuncağın çocuğa daha fazla alan tanıyan oyuncak olduğunu anlatır.

Yani oynanan oyunun çoğunluğu çocuk tarafından yürütülüyorsa bu iyi bir oyundur ve bunu sağladığı için kullanılan oyuncak da iyidir ancak oyunun çoğunluğu oyuncak ile sürdürülüyorsa bu iyi bir oyuncak değildir. Eslenta ahşap oyuncaklarını incelediğimizde basit, çok yönlü, yaratıcı ve çoğunlukla eğitici olduklarını görürüz .

Ahşap oyuncaklar genel olarak çocukların bilişsel gelişimini ( düşünme, algılama, tanıma, bilme, sınıflandırma, hatırlama, akıl yürütme, akılda tutma, dikkatini toplama, problem çözme vb.), psikomotor gelişimini (ince kas motor becerileri, el-göz koordinasyonu,dikkat, güç, eş güdüm, denge,tepkisel hız vb.), sosyal-duygusal gelişimini (sosyal beceriler, kurallara uyma, sorumluluk, meslek gruplarını tanıma, hak ve özgürlüklere saygı, paylaşım, yardımlaşma gibi değerler vb.) , dil gelişimini, yaratıcılık gelişimini destekler.

Ahşap oyuncaklar diğer oyuncakların yapamadığı şu müthiş özelliğe de sahiptir.

Özellikle oyun terapistleri seanslarında çocukların duygu ve düşüncelerini ifade edebilmeleri için bu oyuncakları kullanırlar. Ev ortamında da ahşap oyuncaklar çocukların duygu ve düşüncelerini oyun aracılığıyla aktarabilecekleri eşsiz araçlardır.

Ahşap oyuncaklar ekonomiktir.

Şöyle ki günümüzde yaygın olarak görülen çocuğun gelişimine hizmet etmenin dışında tüketim nesnesi haline gelen plastik moda karakter oyuncakların aksine ahşap oyuncak satın aldığınızda onu eskitemezsiniz. Nesiller boyu modası geçmez ve ilk günki gibi kullanılabilir. Bu hem tasarruflu bir tercihtir hem de naif bir hatıra olarak nesilden nesile aktarılabilir.

Ahşap oyuncaklar tek bir yaşa hitap etmeme özelliği ile de nesiller arası kaynaşmayı ve bütünlüğü sağlayabilir. Örneğin eslenta … oyuncağını dört yaşındaki torunu oynarken aynı keyifle dedesi de oynayabilir. Unutmayın oyuncak bir çocuğun nesnelerle olan ilk deneyimidir. Yaşama dair pek çok anlayışı bu ilk deneyimleri ile kazanır.

Öyleyse hadi şimdi tüm bu özelliklere uygun ahşap oyuncaklara göz at!

Please login and you will add product to your wishlist

Sepete başarıyla eklendi!
Qty:
Price:
There are 0 items
in your cart

Toplam: 0.00TL

CONTINUE SHOPPING

İstek listesine başarıyla eklendi!