Sağlıklı Antibakteriyel Oyuncaklar ?

Eslenta Official
30 May , 2023

Oyuncağın çocukluk çağı yaşantılarında önemli bir nesne olduğu artık su götürmez bir gerçek. İnsanlık tarihi boyunca bizimle olan oyuncakların malzeme açısından değişimine baktığımızda maalesef en olumsuz seviyelerinde seyrettiğini görüyoruz. Tarih öncesinde taş malzemeden yapılan oyuncak çeşitlerine, antik çağda kil, deri kumaş ve nihayet ahşap malzeme eklenmiştir. Endüstriyel gelişmelerle orta çağ ve endüstri çağında ise aslında çocuklar için pek de uygun olmayan demir, teneke, bakır, porselen, kurşun gibi maden ve ürünleri oyuncak yapımında kullanılmıştır. Günümüz teknoloji çağına baktığımızda ise oyuncakların tamamının çok da sağlıklı olmayan pvc, plastik malzemeden üretildiğini görürüz. 

Plastiğin Zararları ?

Plastiğin bu denli çocuğun yaşamında var olması endişe vericidir. İçerisinde barındırdığı kurşun ve benzeri tehlikeli maddeler sebebi ile zehirlenme, zeka eksikliği, okuma ve öğrenme zorlukları, işitme bozuklukluğu, dikkat eksikliği, hiperaktivite ve davranış bozukluklarına yol açabileceği bilinmektedir. 

Bu nedenle ahşap malzemenin sağlık açısından oyuncak üretiminde üreticiler tarafından da daha faza tercih edilmesi umut vericidir. Ahşap malzemeyi daha çok tercih eden bilinçli ailelerin bu konudaki rolü de elbette yadsınamaz.

Eslenta ürünlerine bakıldığında oyuncak yelpazesinin oldukça geniş olduğu, bir çocuğun çocukluk serüveni boyunca ihtiyaç duyabileceği çeşitliliğe sahip olduğu görülür. Plastiğe ihtiyaç duymadan oyuncak ihtiyacını karşılamak artık mümkün.

Please login and you will add product to your wishlist

Sepete başarıyla eklendi!
Qty:
Price:
There are 0 items
in your cart

Toplam: 0.00TL

CONTINUE SHOPPING

İstek listesine başarıyla eklendi!