OKUL ÖNCESİ EĞİTİM HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Eslenta Official
30 May , 2023
Erken çocukluk dönemi, insan gelişiminin başlangıç noktasıdır. Okul öncesi eğitim, çocuğun gelişim alanlarını destekleyerek yetişkinlik döneminde daha üretici ve verimli olmasına ve var olan potansiyelini ortaya daha kolay bir şekilde çıkarmasına yani kendisini keşfetmesine olanak sağlar.


OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, ÇOCUKLARA ” ÖĞRENCİ “ OLMAYI ÖĞRETİYOR

Küçük çocuklar oynayarak öğrenirler. Bir çocuğun sınıf öğrenimine ilk girişi aşırı
akademik bir ortamdaysa, güçlü bir merak duygusu geliştiremeyebilir ve okuldan
uzaklaştırılabilir.


Okul öncesi, çocukların ilgilerini çekecek şekilde öğrenmeleri için fırsatlar sunar ve öğrenmeyle olumlu bir ilişki kurar. En iyi okul öncesi eğitim seçenekleri, çocukların okulda geçirdikleri süre boyunca yanlarında taşıyacakları bir öğrenme dürtüsü geliştirmelerine yardımcı olmalıdır.


OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN SOSYAL BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEYE
YARDIMCI OLUR


Anaokulunda çocuklar, aileleri dışındaki diğer çocuklar ve yetişkinlerle uzun süre vakit geçirirler. Çevre, nasıl arkadaş olunacağını öğrenmek, işbirliği yapmak, dinlemek ve temel konuşma becerilerini geliştirmek için birçok fırsat sunar.


ÇOCUKLAR, OKUL ÖNCESİNDE “ÖĞRETİLEBİLİR ANLAR” VE DİĞER
ETKİLEŞİMLER YOLUYLA KENDİNİ DÜZENLEME BECERİLERİNİ
GELİŞTİRİR


Çocuklar akranlarıyla oyun oynadığında ve etkinliklere katıldığında, hayal kırıklığı, öfke ve diğer duygusal zorlukları beraberinde getiren küçük çatışmalar neredeyse kaçınılmaz olarak olacaktır. Bu çatışmalar “öğretilebilir anlar” için fırsatlar sağlar.


Öğretmenler, çocukları davranışlarının başkalarını nasıl etkilediğini fark etmeye ve kişilerarası problem çözme becerilerini uygulamaya teşvik edebilir. Okul öncesi eğitimi alan çocuklar, hayatları boyunca yanlarında taşıyacakları duygusal beceriler kazanırlar.


OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLER OKURYAZARLIK ÖNCESİ BECERİLERİNİ
ARTIRIR


Anaokulunda öğretmenlerin veya ebeveynlerin eşliğinde çocukların okuryazarlık öncesi becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan çeşitli oyunlar ve etkinlikler sunar. Eslenta’nın, çocuğun okul öncesi becerilerini geliştirmesi adına birbirinden güzel doğal ve öğretici ürünleri vardır. Gerek çocukların alfabe şarkıları söyleyebileceği ahşap öğretici harfler, gerek sayılar , romen rakamları ve sesleri ayırt etmelerine yardımcı olan tekerlemeleri öğrenebilecekleri öğrenme kartları olsun , gerek biyoloji hakkında ilk adımı atmalarına vesile olmak için iç organlarımızın yer aldığı puzzle seti olsun, hepsi Montesorri ve Waldorf eğitim
modelini benimsemiş birbirinden güzel ve CE belgeli Avrupa Standartlarına uygun oyuncaklar/ürünlerdir.


Bu temelleri öğrenmeye ek olarak, çocuklar genellikle öğrenmeye devam etmek için bir heyecan ve motivasyon duygusu geliştirirler. Okul öncesi okuryazarlık eğitimi, doğası gereği çocuklar için ilginç olan ve okumayla olumlu ilişkiler kuran etkinlikler sırasında gerçekleştiği gözlemlenmiştir.


OKUL ÖNCESİ MATEMATİK İÇİN BİR TEMEL OLUŞTURUR


Okul öncesi eğitim, çocuklara hazır olmadan matematik öğretmez, ancak eğlenceli aktiviteler ve rehberli oyunlar aracılığıyla gelecekteki başarının temellerini oluşturur. Eslenta ile çocukları eşleştirme, sıralama veya sayma oyunları ile öğrencilerin sayıları ve kategorileri anlamalarına yardımcı olan tahta oyunları oynamaya davet ediyoruz! Eslenta’nın pedagoglarla birlikte çalışarak, sizler için her çocuğa uygun yaş grupları ayırıp, ürünlerini bu yaş grupları
altında sizlerle buluşturduğunu biliyor muydunuz?


OKUL ÖNCESİ ORTAMI ÇOCUKLARIN YARATICILIK VE MERAKINI BESLER


Küçük çocukların aktif hayal güçleri vardır ve bu hayal güçleri öğrenmeyi ve yaratıcılığı beslemek için beslenebilir. Okul öncesi ortam, keşfetmeyi teşvik etmek için kurulmuştur. Özellikle okul öncesi öğretmenleri, çocukların kendi fikir ve düşüncelerini geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitim görmüşlerdir. “Doğru” yanıtları veya davranışları zorlamak yerine merakı teşvik eder, sorular sorar ve çocukların fikirlerini dinlerler. Teşvik edici bir ortam ve doğru yetişkin etkileşimleri ile çocukların merak ve yaratıcılık geliştirmeleri daha olasıdır.
Peki siz Eslenta ile yaratıcılığın sınırlarını zorlamaya hazır mısınız? Bu gelişim sürecine en güzel şekilde adapte olmaya ?

Please login and you will add product to your wishlist

Sepete başarıyla eklendi!
Qty:
Price:
There are 0 items
in your cart

Toplam: 0.00TL

CONTINUE SHOPPING

İstek listesine başarıyla eklendi!